Begravningstjänster

Vi stöder genom hela processen

Vi vet att det kan vara en utmaning att planera en begravning, särskilt under en tid av sorg. Därför är vår begravningsbyrå här för att stödja er genom hela processen. 

Vi strävar efter att tillgodose alla era behov med vår fullständiga begravningsservice och erbjuder allt från bouppteckning, ceremoni med kista eller urna, arrangemang av minnesstund till fotograferingstjänster vid begravningen. Vår begravningsbyrå kan även hjälpa till med val av blommor och gravstenar. Efter begravningen är det möjligt att boka samtalstjänst om det finns behov av att få diskutera sorgen.

Kontakta oss för att hjälpa er att skapa en meningsfull och personlig begravningsceremoni.

Vi hjälper till att sammanställa annonser till de dagstidningar ni önskar. En annons kan byggas upp på olika sätt och tillsammans får vi den att se ut som ni önskar.

Vi erbjuder ett brett urval av såväl kistor som urnor. På byrån tittar vi tillsammans igenom urvalet och hittar en kista/urna som passar er.

Vi utför transporter såväl inom landet som utomlands.

Med omtanke och engagemang skapar våra florister blomsterarrangemang till alla tillfällen. Vi erbjuder mångsidiga blombinderier till jordfästning och minnesstunder, allt i samarbete med våra florister för att uppnå era önskemål.

Minnesstund brukar hållas efter jordfästningen och den kan hållas i församlingshemmet, någon lokal eller i hemmet. Det kan bjudas på kaffe/te och något tilltugg i form av salt eller sött. Vi har fullständig service för minnesstunder och kan planera den tillsammans med Er.

Tillsammans med oss kan ni planera gravstenen utgående från ert önskemål. Att välja en gravsten är för många en unik situation. Det finns många olika former och färger att välja mellan och många olika möjligheter till textens placering och dekorationer.

Via oss utförs även tvätt av gravstenar, förflyttning och gravering på redan befintliga gravstenar.

I samarbete med begravningsbyrå Huhta&Finne i Vasa ordnar vi askspridning till havs.
Mera info hittas här.

Bouppteckning ska förrättas inom tre månader från dödsfallet. Vi har jurister som samarbetspartners som kan hjälpa er med det.

Samtalstjänst

Efter begravningen finns det möjligt att komma för att diskutera några gånger, för att få stöd i början av sorgeprocessen när nu begravningen är förbi.